Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMITT, 9-12 Şubat 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 25'inci kez ağırlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.

25. EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin (TTYD) iş ortaklığında düzenleniyor.

EMITT, ülke tanıtımına, turizm sektörünün gelişmesine ve ivme kazanmasına fayda sağlarken ülkemizde tatil anlayışının, erken rezervasyon avantajlarının benimsenmesinde de etkin rol oynuyor. Hem katılımcılar hem de tüketiciler için sektörel bir okul niteliği taşıyan EMITT bu sene de tüm katılımcılar için değer yaratacak, birbirinden faydalı içerik ve iş birlikleri ile sektöre öncülük edecek.

EMITT'in sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından birisi olduğuna dikkat çeken EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, 'Katılımcı olarak fuarımızda yer alacak ülkeler bu yıl da renkli etkinlikler ile ülkelerini tanıtmaya çalışacak. EMITT Türkiye'nin tüm bölgelerinin kültürel zenginliklerinin de tanıtıldığı bir platform. Biz de kendi yörelerimize özgü etkinliklerle ülkemizin tüm bölgelerini Dünya'ya bir kez daha tanıtacağız.' dedi.

'Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Doğan ise EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na ilişkin düşüncelerini şöyle paylaştı. 'Ülkemiz turizminin yurt içi ve yurt dışı boyutlarına 25 yıldır istikrarlı başarısıyla EMITT'in yaptığı katkı ve yarattığı katma değerin diğer paydaşlarımızla birlikte parçası olmak bizler için kıvanç vesilesidir.'

Bu yıl ilk kez sağlık turizmi profesyonellerine yer verilecek EMITT Fuarında, yabancı alıcılara ve ziyaretçilere sağlanan turizm ürün ve iş birliği imkanlarını çeşitlendirilerek, Türkiye'nin sağlık turizminin de dünyaya açılan kapısı olmak hedefleniyor.