Yapılan araştırmalarda ve iş hayatının liderleri ile yapılan görüşmelerde dijital teknolojisinde, işletmelerin ve muhasebe mesleğinin önümüzdeki yıllar içinde önemli ölçüde etkilenmesi beklenmektedir.

İş dünyası; dijitalleşme sürecindeki yenilikler, yapay zekanın kullanılma derecesindeki artış düzeyi ve mega trendlerdeki gelişmeler ile baş edebilmek için iş yapısını ve yöntemlerini geliştiriyor.

İş dünyasının gelişen yeni yapısına karşılık muhasebe mesleğinin önderleri de muhasebe mesleğinin geleceğini küresel düzeyde şekillendirmek amacıyla düşünmek, tasarlamak ve yaratıcı olmak sorumluluğu içinde çalışmalarını yürütüyorlar.

Muhasebe meslek mensubunun yeni kuşak işlere liderlik yaparak müşterilerine hizmet verebilmesi için; kamu yararına odaklanarak dürüstlük, güven, tarafsızlık, doğruluk ve mesleki teknik nitelikler gibi etik değerleri temel alarak çeşitliliği, yeni teknolojileri ve yeniliği öğrenmesi zorunluluğu doğmuştur. Temel düzeyde, dijital teknoloji, muhasebecilerin ihtiyaç duyduğu rolü ve yetkileri değiştirecektir. Akıllı yazılım sistemleri, defter tutma gibi çalışmaların yerini alacak ve finansal kapanış gibi giderek karmaşıklaşan ve çok yönlü olan süreçler otomasyon ile çözümlenecektir.

Bulut bilişimi işletmeler tarafından daha fazla benimsenecektir. Dijital teknolojisi ilerledikçe, akıllı otomatik muhasebe sistemlerinin daha da gelişmesi doğal bir gelişme olacaktır. Ancak teknoloji, muhasebecilerin geleneksel olan bazı görevlerini üstlendikçe, muhasebe meslek mensuplarının profili de eş zamanlı olarak deneyim kazanarak değişime uğrayacaktır.

İş hayatı geliştikçe, muhasebe meslek mensubunun iş hayatındaki rolü de değişerek gelişecektir. Değişen dünyada, muhasebe meslek mensuplarının iş hayatının beklentilerini karşılayabilmeleri için sahip oldukları teknik beceriler ve mesleki yeterlilikler tek başına yeterli olmayacaktır. Değişim dünyasında faaliyet gösterebilmek için çok çeşitli beceri, yetenek ve bilgi birikimine ihtiyaç olacaktır.

İşletmelere ve topluma değer katmak için geleceğin ruhsatlı muhasebe meslek mensubunun, şu konularda optimal ve değişen bir birliktelik anlayışı içinde olması gerekecektir:

a- Vizyon sahibi olma (Mevcut durumda varolan eğilimleri ve olguları inceleyerek gelecekteki

eğilimleri tahmin etme ve gerekli yenilikleri düşünme becerisi.)

b- Dijital bilgisi ve kullanma deneyimi (Mevcut ve gelişen dijital teknolojileri öğrenerek

uygulama, strateji ve kültür alanlarında farkındalık yaratma ve uygulama becerisi.)

c- Zeka becerisi (Bilgi-düşünme, akıl yürütme ve problem çözme becerilerini edinme ve

kullanma becerisi.)

d- Duygusal zeka becerisi(Kendi duygularını ve başkalarının kimliklerini tanımlama, bunları

görevlere uygulama ve yeni zorluklarla başa çıkma becerisi.)

e- Yaratıcı zeka becerisi (Yaratıcı bit yaklaşımla düşünerek elde mevcut olan bilgiyi yeni bir

durumda kullanma, bağlantı kurma, potansiyel sonuçları keşfetme ve yeni fikirler üretme

becerisi.)

f- Deneyim sahibi olma ( Müşterilerin beklentilerini bilmek ve anlamak, istenen sonuçları

karşılamak ve değer yaratmak için küresel bir zihin setine sahip olmak yetenek ve becerisi.)

Görüldüğü gibi muhasebe meslek mensupları, değişen iş dünyasında değişen iş hayatının beklentilerine yanıt verirken yalnız sayılarla sınırlı kalamayacak. Zorlukların yeni fırsatlara dönüşmesine öncülük ederek rehberlik edebilecek profesyonel stratejisine sahip olma becerilerine sahip olmalarını da gerektiriyor. Bu nedenle ruhsatlı muhasebe meslek mensupları sürekli olarak evrim geçirerek iş hayatının ve toplumun beklentilerine ve ihtiyaçlarına uygun hale gelmek zorundadır.