Üsküdar Belediyesi'nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) desteği ile hayata geçirdiği Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi açıldı.

Üsküdar Kaymakamlığı, Marmara Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi'nin işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında kurulan merkez, ücretsiz olarak hizmet verecek.


Her fikre ve her sektöre açık olan Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, girişimciler için ofisler, eğitimler için interaktif sınıflar ve Ar-Ge projelerinin uygulanacağı bir atölye olmak üzere üç temel alandan oluşuyor.

700 metrekare alanda kurulu merkezde, lazer CNC'den frezeye, üç boyutlu yazıcılardan sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik sistemlerine; insansı robotlardan iş istasyonlarına, robotik kodlamadan yapay zeka, nesnelerin ağına kadar eğitim kitleri ve her türlü atölye ekipmanları bulunuyor.

Yılda toplam 720 girişimciyi ağırlama kapasitesine sahip merkezden; başta üniversite öğrencileri, akademisyenler ve profesyoneller olmak üzere girişimciler faydalanacak.

Merkezin açılış töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 'Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirdiğimiz Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile AR-GE, yazılım, inovasyon, girişimcilik kavramlarının izini sürdük. Vizyonumuzun temelinde 'Sürdürülebilir Kalkınma' var. Burada araştırma ve yenilik bilincinin, teknoloji ve bilim kültürünün uygulama temelli olarak gelişmesini sağlayan bir yapıdan bahsediyoruz. Buna göre merkezimizde girişimciler için ofisler, eğitimler için interaktif sınıflar, yeni nesil teknolojilere yönelik Ar-Ge projelerinin hayat bulacağı bir AR-Ge laboratuvarı yer alacak. Bu kapsamda çok önemli programlar hazırladık. Burası Üsküdar, burası Türkiye'nin eğitim oranı yüksek yerlerinden biri. Böyle olunca taleplerin de düzeyi yükseliyor. Bizim, sizler için daha çok çalışmamız gerekiyor. Biz de öyle yapıyoruz. Dünya çapında bir yerel yönetim hizmeti sunuyoruz. Atölye Üsküdar bunun en iyi ve şimdilik en son örneği oldu. Herkes için, İstanbul için hayırlı uğurlu olsun.' diye konuştu.

İSTKA Genel Sekreteri Erkam Tüzgen de proje ile ilgili yaptığı açıklamada İstanbul'un, gelişmiş altyapısı, dinamik nüfusu ve ekonomik canlılığıyla girişimciler için her türlü imkan ve fırsatın olduğu eşsiz bir cazibe merkezi olduğunu belirtti.

'Şehirlerin küresel rekabet gücünü korumaları günümüz koşullarında girişimci ve yenilikçi projelerle mümkün. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) olarak biz de bu bilinçle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. İstanbul'da girişimcilik konusunda ihtiyaç duyulan alt yapıların büyük bir kısmının verdiğimiz desteklerle kurulmasını sağlamış bulunmaktayız.

Başarılı girişimler ülkemize nitelikli istihdam, üretim ve ihracat olarak geri dönüyor. Atölye Üsküdar'ın kurulmasını da özgün fikirlerin katma değeri yüksek ürün ve hizmetlere dönüşmesi için desteklemiş bulunuyoruz. Girişimciler, profesyoneller, akademisyenler, girişimci adayları ve öğrencileri aynı çatı altında buluşturacak Atölye Üsküdar'ın da girişimcilik kültürümüzün güçlendirilmesine katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum.' dedi.

Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi'nden yararlanmak isteyen girişimciler, detaylı bilgi almak ve online kayıt yaptırmak için www.atolyeuskudar.com adresini ziyaret edebilir.