Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı

Enerya Enerji sermayesini 9 milyar TL’ye çıkarıyor

Enerji sektöründe faaliyet gösteren Enerya Enerji A.Ş., SPK onayıyla 145 milyon TL olan mevcut sermayesini 9 milyar TL’ye yükseltecek. Bu süreçte şirketin 8,855 milyar TL’lik sermaye artışı iç kaynaklardan sağlanacak. Bu adımın, şirketin finansal gücünü artırarak büyüme stratejilerine destek vermesi bekleniyor.

Duran-Doğan Basım’dan 400 milyon TL’lik sermaye artırımı

Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Duran Doğan Basım ve Ambalaj Sanayi A.Ş. (DURDO), sermayesini 100 milyon TL’den 500 milyon TL’ye çıkaracak. Şirketin gerçekleştirdiği 400 milyon TL’lik sermaye artırımı iç kaynaklardan karşılanacak. Bu hamleyle birlikte şirketin sektördeki rekabet gücünü artırması ve finansal yapısını güçlendirmesi amaçlanıyor.

Koray GYO sermayesini 1 milyar TL’ye yükseltiyor

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., mevcut 61,4 milyon TL’lik sermayesini 1 milyar TL’ye yükseltecek. 938,57 milyon TL’lik sermaye artırımı iç kaynaklardan sağlanacak. Şirketin sermaye artışı, portföy yatırımlarını genişletmesine ve gayrimenkul projelerini daha sağlam bir mali yapı ile finanse etmesine olanak tanıyacak.

Servet GYO’dan 3,2 milyar TL’lik bedelsiz sermaye artırımı

Gayrimenkul yatırım ortaklığı alanında faaliyet gösteren Servet GYO (SRVGY), 52 milyon TL olan mevcut sermayesini 3,25 milyar TL’ye çıkaracak. Şirket, 3,198 milyar TL’lik sermaye artırımını iç kaynaklardan karşılayacak. Bu artışın, şirketin portföyündeki gayrimenkul yatırımlarını artırmasına ve piyasalardaki konumunu güçlendirmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ