Tatavla Sahne'de;
Jean Paul Sartre'nin uyarlaması ile TROYALI KADINLAR.
Troyalı kadınların Savaş sonrasında düştüğü çaresizliği anlatan tek perdelik oyun Troyalı Kadınlar…
Sparta Kraliçesi Helena ve Troya Prensi Paris birbirlerine aşık olurlar. Helena, kocası Menelaos'u bırakarak Paris ile gizlice Troya'ya kaçar. Onuru sarsılan Sparta Kralı Menelaos, kardeşi Agamemnon ve diğer Akha krallarıyla müttefiklik kurarak Troya'ya savaş açar. On yıl süren bu savaş, tahta at hilesiyle Yunanlar tarafından kazanılır. Troyalı Kadınlar oyunu savaşın hemen sonrasında Troya sahilinde geçmektedir.
Troyalı Kadınlar, Antik Çağdan bugüne, savaşlarda, sınırlarda, mülteci olarak ya da kendi ülkelerinde özgürlüğün değerlerini, sevdiklerini, vatanlarını savunan kadınların Tragedyası…
Kendi değerleri için mücadele edilişi seyirciye her türlü değişimin mümkün olabileceği duygusunu yansıttı tüm oyuncular…
Zaten tragedyanın en önemli dersi; insanî değerleri değer kılarak ve vurgu yaparak bu değerler için savaşmayı 'bilmeli'yi işaret etmek…
Tragedyanın doğası gereği mutsuz sonla bitiyor oyun.
Troyalı Kadınlar M.Ö 415 yıllarında Euripides tarafından kaleme alınmış bir tragedyadır.
Şehirleri yağmalandıktan, kocaları öldürüldükten ve kalan aileleri köle olarak götürüldükten sonra geriye kalmış Troyalı kadınların kederini anlatan muhteşem bir oyun izledim. Emeği geçen herkesin tek tek yüreklerinden öpüyorum ve tüm oyuncuları ayakta alkışlıyorum.
Sevgilerimle…
Oyunun Künyesi
Yazan: Euripides
Uyarlayan: Jean Paul Sartre
Çeviren: Güzin Dino
Yöneten: Erhan Tuna
Müzik: Emrah Can Yaylı
Koreografi: Özge Midilli
Oyuncular: Ece Bağcı, Ece Dikmen, Dilek Sağır, Eraslan Sağlam, Handan Bayındır Tuna, Hande Tecik Öztürk, Murat Avni Yürekli, Tuba Zehra Sağlam, Yasemin Yalçınkaya
Afiş Tasarım: Genco Demirer
Fotoğraflar: Volkan Erkan