Mehmet Emin AVCI

Geçen yıl Intercity İstanbul Park tarafından gerçekleştirilen V Weekend Motoring'in ikincisi için geri sayım başladı. Türkiye'de bugüne kadar görülmemiş bir otomobil kültürü festivaline dönüşen V Weekend Motoring'in ikincisi 27-29 Eylül 2019 tarihlerinde düzenleniyor.

2018 yılında 50 bine yakın kişinin ziyaret ettiği festivalde bu yıl da ziyaretçiler, yollarda nadir görülebilen egzotik ve klasik otomobillerden, birbirinden ilginç ve heyecanlı şovlara kadar pek çok eğlenceli etkinliğe tanık olacaklar. Neredeyse tüm otomobil ve motosiklet markalarının yer alacağı V Weekend Motoring Festivali'nde ziyaretçiler, en yeni modelleri yakından tanımanın ötesinde onlarla deneme sürüşü yapabilecek ve özel kampanyalı fiyatlardan yararlanabilecekler. Tüm aileyi eğlendirecek şovların başındaysa, 12 yıldır kapalı gişe gösteriler yapan Türkiye Sirki var. Türkiye'nin ilk hayvansız sirki 3 gün boyunca günde üç gösteriyle festival ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatacak. Çocuk ve kadınlara özel etkinliklerin de yer alacağı festivalde sayısız sokak lezzetlerine ilave olarak yüzlerce indirimli ürün de olacak. Pendik Metro istasyonundan ücretsiz ulaşım imkanı da bulunan V Weekend Motoring'e girişler ücretsiz olacak.

'Otomotiv sektörünün motivasyonunu artıracağız'

Ülkenin ve otomotiv sektörünün zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, 'Otomobil ve hafif ticari araç pazarında yılın ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 47'lik bir düşüş var. Otomotiv sektörü son iki yıldır zor zamanlardan geçiyor ve hem markalar hem de müşteriler nezdinde bir motivasyon ihtiyacı had safhada. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz V Weekend Motoring ile otomotiv sektörüne biraz moral ve motivasyon sağlamıştık. Festivalimize katılan markalar, araçlarını müşterilerine hareketli bir şekilde tanıtma imkanı bulmuşlardı. Bu yıl çok daha büyük çapta ve içerikte gerçekleştireceğimiz festivalimize neredeyse tüm otomobil ve motosiklet markalarının katılacak olması, bizlerin de motivasyonunu yükseltiyor. Geçen yıl 50 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl 100 bini aşmasını bekliyoruz' dedi.

Etkinlikte neler var?

- Markaların tanıtım stantları

- Motorsporları takımları

- Motorspor kulüp stantları

- Drift ve akrobasi gösterileri

- Otonom araç gösterileri

- Sürüş simülatörleri ve e-gaming

- Satış ve tanıtım stantları

- Çocuk ve ailelere özel alanlar

- Türkiye Sirki

- Deneme sürüşü etkinlikleri

- Tech Drone League