Mehmet Emin AVCI

Mercedes-Benz'in kompakt sınıftaki ilk sedan otomobili ve sınıfının en yeni üyesi A-Serisi Sedan, Türkiye'de yollara çıkıyor. 246 bin 100 TL'den başlayan lansmana özel fiyatlarla Haziran ayından itibaren satışa sunulan A-Serisi Sedan'ın, 2019 yılı toplam satışlarının en az yüzde 10'luk dilimini oluşturması ve Mercedes-Benz'e Premium kompakt sınıf liderliğini yeniden kazandırması bekleniyor. Sınıfının standartlarını yeniden belirleyen yeni sedan, yapay zeka kullanımının yanı sıra omuz, dirsek ve baş mesafesinde ortalamanın üzerindeki geniş iç mekanı ile dikkat çekiyor.

'Liderliğimizi pekiştireceğiz'

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Sedan'ın lansman toplantısında konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, A-Serisi'nin Mercedes-Benz markasını otomotivden mobilitiye taşıyan bir seri olduğunu belirterek şunları söyledi: 'A-Serisi ile Mercedes-Benz konforu ve teknolojisini daha ulaşabilir seviyeye taşıyarak her yaşı içine alan, kendimize özgü bir jenerasyonu oluşturduk. A-Serisi Hatchback'in sahip olduğu üstün özellikleri sayesinde geçtiğimiz dönem premium kompakt segmentte başarılı sonuçlar elde ettik. Şimdi de değişimin başka bir önemli hamlesi olan A-Serisi'nin sedan modeli ailemize katılıyor. A-Serisi, en son teknolojisini sedan konforu ile buluşturuyor. Sedan araçlar Türkiye pazarında geniş bir hacme sahip. Biz de kompakt sınıftaki ilk sedan modelimiz yeni A-Serisi Sedan ile premium otomobil segmentindeki liderliğimizi güçlendirerek korumayı hedefliyoruz. Haziran ayı itibarıyla satışa sunduğumuz Yeni A-Serisi Sedan'ın 2019 yılı satışlarımızın en az yüzde 10'luk dilimini oluşturmasını bekliyoruz. Aracımızın Türkiye pazarı için başta gelen modellerden biri olacağına inanıyoruz' dedi.

Sportif ve modern tasarım

Yeni A-Serisi Sedan, yeni nesil Mercedes-Benz modellerinin tasarım diline sadık bir görünüm sergiliyor. Kısa ön ve arka uzantılarının da katkısıyla A-Serisi Sedan, dinamik, sportif karakterli bir kompakt sedan gövde oranlarını sunuyor. Markanın karakteristik tasarım unsurlarından biri olan uzun motor kaputunu ince tasarımlı farlar ve yine markanın karakteristik ön ızgarası tamamlıyor. Kaslı omuz çizgisi ve yan gövdedeki hareketlilik, güçlü ve dinamik görünüme katkı sağlıyor. İki parçalı arka aydınlatma grubu daha geniş bir görünüm sunarken A-Serisi Sedan'ın dinamizmini destekliyor. Otomobil; 4.549 mm uzunluğa, 1.796 mm genişliğe, 1.446 mm yüksekliğe ve 2.729 mm dingil mesafesine sahip. Bagaj hacmi ise 420 litre.

İki motor seçeneği

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Sedan, biri dizel ve diğeri benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. Benzinli motorda 163 Hp ve 250 Nm tork üreten ve çift kavramalı 7G-DCT ile kombine edilen A 200, dizelde ise 116 Hp ve 260 Nm tork üreten motor ve çift kavramalı 7G-DCT ile donatılan A 180 d bulunuyor. Bünyesinde S-Serisi'nden transfer edilen özellikleri de barındıran A-Serisi ailesi, en güncel sürüş yardım sistemleri ile sınıfının en yüksek aktif güvenlik seviyesini sunuyor.

'Premiumda liderliğimizi koruduk'

MERCEDES-BENZ Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, 2019'da daralan pazara rağmen Ocak-Mayıs ayları arasında, toplam Premium otomobil pazarındaki liderliklerini koruduklarını belirterek, 'A-Serisi Sedan'ın da etkisiyle Premium kompakt sınıftaki liderliğimizi bu sene de sürdürmeyi hedefliyoruz' dedi.

İç mekanda devrim

MERCEDES-BENZ'in kompakt sınıfta devrim niteliği taşıyan yenilikçi iç mekan yaklaşımıyla A-Serisi Sedan, modern kavramını yeniden tanımlıyor. İç mekan tasarımı, gösterge paneli ile başlıyor; gösterge panelinin üzerini örten bir koruma bulunmadığı için gösterge panelinin gövdesi havada süzülüyor hissi veriyor. İsteğe bağlı olarak 64 renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatması, havada süzülme etkisini daha da güçlendiriyor. Tamamen dijital gösterge paneli isteğe bağlı olarak sunulurken türbin görünümlü havalandırma çıkışları sportiflik vurgusunu arttırıyor. Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Sedan'ın kokpit tasarımı; iki adet 7 inç'lik ekran, bir adet 7 inç ve bir adet 10.25 inç'lik ekran ve son olarak iki adet 10.25 inç'lik ekran olmak üzere üç farklı seçenek ile sunuluyor.

MBUX'li ilk model

YENİ A-Serisi, aynı zamanda 'Mercedes me connect' için yeni bir dönemin başlangıcı olan yenilikçi bilgi ve eğlence sistemi MBUX - Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi ile yollara çıkan ilk Mercedes-Benz modeli olma özelliğini taşıyor. Yapay zeka özelliği ile gelen öğrenme yeteneği ile benzersiz bir sistem olan MBUX, Yeni A-Serisi Sedan için de standart olarak sunuluyor. Kişiselleştirilebilen MBUX, kendini kullanıcıya uyarlıyor ve böylece otomobil ile sürücü ve yolcular arasında duyusal bir bağ kuruyor. Donanım seviyesine bağlı olarak yüksek çözünürlüklü 10.25 inç, tamamen dijital gösterge paneli, standart olarak sunulan dokunmatik ekran ve günlük konuşma dilini anlayan, 'Hey Mercedes' komutu ile etkinleşen sesli komut sistemi gibi özellikler devreye giriyor.