Mehmet Emin AVCI

TÜRKİYE'de otomotiv sektörüne yönelik yayın yapan gazeteciler, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde düzenledikleri online toplantılarla hem sektör temsilcileriyle buluşuyor hem de birbirleriyle bilgi alış verişinde bulunmaya devam ediyor.

Online ortamda gerçekleştirilen toplantıların bu haftaki konuğu Türk otomotiv sektörünün deneyimli ismi İlkim Sancaktaroğlu oldu. Nissan Genel Müdürlüğü'nden ayrıldıktan sonra da otomotiv sektöründen kopmayan, hem sektörle hem de farklı alanlarda önemli şirketlere danışmanlık hizmeti veren ve sürekli yeni projelere imza atan Sancaktaroğlu, Kovid-19 sürecinde otomotiv sektörü ile ilgili öngörülerini paylaştı.

Kovid-19 süresinde otomotiv sektörü oyuncularının zorunlu da olsa dijitalleşme yatırımlarını hızlandırdıklarını belirterek, 'Sektörü pandemi süreci sonrası da zorlu bir süreç bekliyor. Türkiye özelinde bu sürecin daha az hasarla atlatılması için, hükümetin vergi, ÖTV oranları anlamında adımlar atması gerekiyor. Son veriler ışığında bu yıl otomotiv pazarının 400 bin adet civarında gerçekleşeceğini bekliyorum' dedi.