Psikologlar ile Online Görüşme
Psikologlar ile online görüşme yani online terapi, bireylerin bilgisayar, tablet ve telefon gibi teknolojik aletler aracılığı ile psikologları ile yaptıkları görüşmelerdir. Yüz yüze terapide uygulanan destekleyici terapi ya da bilişsel davranışçı terapi yöntemleri aynı şekilde online terapide de mevcuttur. Online terapi yapan psikologlara ise online psikolog denmektedir.

Online psikolog, profesyonel ruh sağlığı desteğinin internet üzerinden sunulduğu girişimlerde terapi yapan kişilerdir. Günümüz şartlarını ve imkanlarını göz önünde bulundurduğumuzda revaçta olan online terapi kişilerin vazgeçilmezi haline gelmiş ve de konfor açısından memnuniyetleri kazanmıştır.

Günümüzde mesafe, fiziksel birtakım sorunlar, dil farklılığı gibi nedenlerden dolayı psikiyatrist veya klinik psikoloğa gidemeyen kişiler için kullanılmakta olan online görüşme yöntemleri birçok ülke ve bölgede uygulanmaktadır. Özellikle yüz yüze görüşmenin zor olduğu, mümkün veya uygun olmadığı durumlarda (salgın hastalık vb.) etkili ve iyi bir seçenek olarak uzun yıllardan bu yana kullanılmakta olan online görüşme yöntemleri giderek yaygınlaşmaktadır.
Online terapinin en gözde avantajları şunlardır;

  • • Ulaşılabilirlik yüksektir, süresini ve zamanını kendiniz belirlersiniz, bulunulan konuma yakın olan psikologları tercih etmeme gibi durumlarda, hava koşullarının el vermediği durumlarda, evden çıkmanın uygun olmadığı durumlarda online terapi yardımınıza koşar.
  • • Online görüşme sayesinde dünyanın neresinde olursanız olun psikoloğunuz veya klinik psikoloğunuz ile online iletişim kanalları aracılığı ile kesintisiz bir görüşme yapabilirsiniz.

Psikologlarla Online Görüşme Nasıl Yapılır?

Psikologlarla Online Görüşme Nasıl Yapılır?
Örnek verecek olursak online terapi girişimlerinden biri olup fazlaca ilgi gören Psikolog Ofisi'nde seçeceğiniz psikoloğunuza tek tuşla bağlanabilirsiniz. Bu görüşmenin görüntülü veya sesli olması da sizin isteğinize bağlı olacaktır. Uygun fiyatla zahmetsiz bir şekilde evden çıkmadan yapacağınız bu görüşmeler tam gizlilik kuralını esas alır.

Online terapiye başladığınızda, terapistinizle gerçek isminiz veya takma ad kullanma seçeneğiniz vardır. Bu çok da gerekli olmasa da kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabilecek bir seçenektir. Teknolojik açıdan bakıldığında, online terapi görüşmeleri yüksek miktarda güvenlik ve gizlilik sunmaktadır. Terapistler ile aradaki iletişim tamamen şifrelenmiştir. Online terapide, terapistinizle iletişiminizin yer, zaman ve başlama ile bitiş sürelerini kendinize göre ayarlama imkanınız vardır. Psikolojik problemlerinize en hızlı çözüm için ve sizi önem bakımından en öne koyması açısından online terapi kesinlikle tercih edilmelidir. Tedavinin süresi uzadığında bir dahaki seansta kaldığı yerden başlama durumu olacaktır.
Seçilen online terapist mutlaka profesyonel bir kimlik taşımalıdır. Yetkili, etkili ve alanında uzman biri olması gerekir. Çalıştığı alanla ilgili olarak akademik bakış açısına sahip olmalıdır. Web sitesi üzerinden online yazışma, kameralı görüşme, e-posta ya da telefonla görüşme hallerini etkin kullanabilmelidir.
Panik bozukluk, anksiyete, stres, cinsel sorunlar, yeme bozukluğu gibi rahatsızlıklarda online terapi yönteminin büyük bir başarı sağladığı görülmüştür.

Online Psikolog Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

Terapi almak istediğiniz uzmanlar genelde kendi seans ücretlerini kendileri belirler. Bunu yaparken de yetkinlikleri, tecrübeleri ve eğitimleri gibi kriterleri göz önünde bulundurarak uygun bir fiyat belirlemektedirler. Online terapi fiyatlarının yüz yüze görüşmeye göre daha uygun olmasının sebebi de seans kalitesinin düşmesi değil, yüz yüze terapide, fiziksel ortamlardaki kira, ulaşım, enerji tüketim bedelleri gibi masraf kalemlerinin sürece dahil olmasıdır.
Sizin İçin En Uygun Online Psikoloğu Nasıl Seçebilirsiniz?
Sizin İçin En Uygun Online Psikoloğu Nasıl Seçebilirsiniz? Kendinizde olduğunu düşündüğünüz psikolojik rahatsızlıklara göre alanında uzman kişilerin hangi rahatsızlık üzerine eğilimi daha fazla ise kısaca; Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) yaşıyorsanız psikoloğunuzu TSSB alanında yıllar süren eğitimler almış, tecrübe edinmiş kişilerden seçebilirsiniz. Bir diğer örnek olarak Obsesif Kompulsif rahatsızlığınızın olduğunu düşünüyorsanız psikoloğunuzu bu dalda uzun yıllar süren eğitimler almış, tecrübe edinmiş psikologlardan seçebilirsiniz. Online Görüşme Yaparken Dikkat Edilemesi Gereken Nelerdir? 1. İnternet bağlantınızın olup olmadığından emin olunuz. 2. Seansların ortalama 30-40 dakika süreceğini göz önünde bulundurunuz. 3. Bulunduğunuz ortamın online terapi esnasında dikkatinizi dağıtacak, sizi rahatsız edecek şekilde olmamasına dikkat ediniz. 4. Online terapiyi gerçekleştireceğiniz ortamın sessiz ve sakin olmasına özen gösteriniz. 5. Ortamınızda sadece siz olunuz. 6. Kaliteli bir görüşme olması için tercihen mikrofonlu kulaklık kullanabilirsiniz. 7. Randevu saatine uyunuz.
Psikolog Ofisi ile Online Terapi Hizmeti
Psikolog Ofisi ile Online Terapi Hizmeti
Türkiye'nin ilk ve en büyük online terapi platformu Psikolog Ofisi ile alanında uzman onlarca psikologla tercihen görüntülü veya sesli görüşme yapabilir ve online terapi avantajlarından tümüyle faydalanabilirsiniz. Kullanım kolaylığı açısından bir hayli önde olan Psikolog Ofisi, kullanıcılarına üst düzey bir terapi deneyimi sunuyor. Terapi almak istediğiniz psikoloğunuzun yetkinliklerini ve çalışma alanlarını kolayca öğrenip seçtiğiniz uzmanla anında kesintisiz görüşmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz uzmandan daha önce terapi almış kullanıcıların uzman hakkındaki yorumları ve değerlendirmeleri de size yol gösterecektir.