3 Yıllık Stratejik Oluşum Toplantısı İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan GÜR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Okul Müdürü Abdullah Engin, Matbaacılık Meslek Lisesi okullarının müdürleri, sanayi ve sektörde yer alan iş adamları, sivil toplum kuruluşları, İMEDDER (İlk Matbaacılar Eğitimi Destekleme Derneği), idareci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

Grafikerim2013. com internet sitesinde yer alan açıklamaya göre 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın 'mesleki eğitim olmadan, eğitim olmaz' yaklaşımları ve 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde eğitimciler ve sanayiciler '3 Yıllık Stratejik Oluşum' masasının etrafında daha güçlü bir şekilde oturmaktadırlar. Toplantımızın kendi içerisinde bir konsepti var bu yılki konseptimiz kağıt ve kağıt hamuru. Bu sebeple çok aşina da olsak 3 yıllık stratejik oluşum toplantımızın sloganını 'kağıdın dokusu mürekkebin kokusu' şeklinde belirledik. Bundan tam 4 yıl kadar önce yine yapmış olduğumuz 3 yıllık stratejik plan toplantısı neticesinde okulumuz ve öğrencilerimiz ciddi deneyimler ile birlikte büyük başarılar elde etmiştir' diye belirtildi.

'Kağıt ve dolayısıyla kitap sizi rehabilite eder'

2017 yılında grafik bölümünden mezun olan 60 öğrenciden 21 öğrencinin 4 yıllık fakülteye yerleştiği belirtilen açıklamada 'Sanayicilerimizle birlikte oluşturacağımız yeni 3 yıllık stratejik oluşum toplantımızın öğrencilerimize, sektörümüze, okulumuza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim. Okul müdürü Abdullah Engin, okulumuzun tüm etkinliklerinde her zaman yanımızda olan ve yol gösteren Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Yeşilyurt, Okul Sanayi İşbirliği İstanbul modeli projesinin büyük emektarı ve yürütücüsü İstanbul Milli Eğitim Müdür yardımcımız Serkan Gür ve hem okulun içinde hem de sektörün içinde olması sebebiyle eğitim öğretimin ve sektörün problemlerini daha iyi analiz edebilen bunlar için fikirler ortaya koyan okulun her zaman her koşulda yanında olan saygıdeğer iş adamı Mustafa Kibar önemli mesajlar veren konuşmalar yaptılar' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada projenin ilham kaynağı olduğu belirtilen M.Ali Kunduracıoğlu'nun 'Ciltcilik' üzerine makalesinden 'Kağıt son derece sıcaktır, insana eğitim verir, eğitimde önderlik eder. Bugünkü teknoloji ne kadar gelişse de kitap sizi mika parçasından ya da bilgisayar ekranından uzak tutar. Kağıt ve dolayısıyla kitap sizi rehabilite eder. Kağıt, dokundukça haz verir, kokusuyla, dokusuyla insana güzellikler arz eder' bölümlerine yer verildi.

Açıklamada, dokuz ayrı 'Meetkap Semineri' dokuz ayrı atölye buluşması, üç yıl boyunca artarak devam eden 'Döner Sermaye Cirosu' üç yılda üç kez 'İTOGÜS Sergisi', üç yıl sürecek 'Suufi Projesi' ve 'Suufı Restoratıon Projesi' okulun 3 yıllık süreçte sektöre ve paydaşlara taahhüt ettiği projeler olduğu belirtildi.

3 yıllık süreçte aşağıdaki projeleri sektöre ve paydaşlara taahhüt edilmiştir.

-Dokuz ayrı MEETKAP Semineri

-Dokuz ayrı Atölye buluşması

-Üç yıl boyunca artarak devam eden Döner Sermaye Cirosu

-Üç yılda üç kez İTOGÜS Sergisi

-Üç yıl sürecek SUUFİ Projesi

-SUUFI RESTORATION Projesi

3 Yıllık Stratejik Oluşum Toplantısına katılanlar:

1- Serkan Gür (İstanbul MEM Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı)

2- Ali Yeşilyurt (Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü)

3- Mustafa Kibar (Met Kağıtçılık Yönetim Kurulu Başkanı)

4- Selahattin Aygüler (Pimms Group)

5- Zekeriya Acar (Acar Basım Yönetim Kurul Başkanı)

6- Şaban Beyler (İstanbul Reklam)

7- Ramazan Güven (Ege Basım)

8- A.Kadir Çakır adına Tuncay bey (İMEDDER)

9- Orhan Doğan adına İlhan bey ( Konika MİNOLTA)

10- Fatih Özgün adına Ümit Falay (Huber Group)

11- Nuray Ulutaş (Dr. Oktay Duran MTAL Okul Müdürü)

12- Turgut Yılmaz (Ataşehir İbrahim Müterrifika MTAL Okul Müdürü)

13- İmran Harundağ (Beylikdüzü Borsa İstanbul Kavaklı MTAL Okul Müdürü)

14- Kamil Akbulut (Şehit Galip Baykar MTAL Okul Müdürü)

15- İsmail Tutal (Zeytinburnu MTAL Okul Müdürü)