Vodafone Business'ın ana sponsorluğunda Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ikinci günü kapsamında 'Bankacılığın Geleceği' panelinde konuşan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, 'Biz dijital altyapısında dünyada birinci ligde olan bir sektörüz' dedi

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türkiye ile ilgili bir algının değişmesinde fayda olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

'Bunu biz çok yüksek sesle söylemediğimiz için ya da çok duyuramadığınız için karşılaştırmalar da bazen sağlıklı olmuyor. Kastım şudur; yurt dışına baktığımızda dijital bankalarda, dijital süreçlerde bir patlama görüyoruz ve diyoruz ki 'bu dijital süreçler Türkiye'ye de bir süre sonra yansımaya başlayacak.' Bence aslında olan tam tersi. Yani şöyle bir örnek vereyim.Global bir bankanın parçası olan her bir bankacı bilir ki yurt dışında bundan 3-4 sene evvelsine kadar bir hesap açma süreci dakikalarla değil haftalarla ifade ediliyordu. Doğal olarak oradaki dijital süreç şu anda algı olarak çok hızlı geliyormuş gibi görünüyor. Fakat Türkiye'de bu olay tam tersiydi. Türkiye altyapı olarak o kadar fazla yatırım yapmıştı ki biz zaten bu süreçleri minimum sürede yapar hale gelmiştik. Şimdi bizim için ortam biraz daha farklı. Biz zaten dijital altyapısı olan ve bu dijital altyapısında dünyada birinci ligde olan bir sektörüz.'

Leblebici, büyük ihtimalle gelecek seneden itibaren dijital bankacılık platformları açıldığı dakika ve dijital bankalar Türkiye'ye geldiği zaman rekabetin daha da derinleşeceğine dikkati çekerek, 'Mevcut bankacılık sistemi zaten bu boyutta çok çok ileride. Hem altyapı olarak ileride hem süreçler hem de dijital anlamda yaptığı teknoloji yatırımlarıyla çok ileride. Şimdi o zaman model farklılaşmalarını göreceğiz. Herkes kendi açısından bir takım model farklılıkları deniyor. Biz de deniyoruz.' diye konuştu.

Salgın sürecinde Türk bankacılık sisteminin altyapı olarak ne kadar hazır olduğunun görüldüğünü ifade eden Leblebici, bankacılık işlemlerinin aksamadan yürüdüğünü söyledi.