Akademisyen ve yazar David S. Meyer'in Toplumsal Hareketler (Bazen) Nasıl Fark Yaratabilir? adlı kitabında, toplumsal hareketlerin ne olduğu, neleri amaçladığı, nasıl bir araya geldiği ve devrimci hareketlerden nasıl ayrıldığı gibi konulara odaklanan çalışma, tüm dünyadan ilgi çekici örneklerle tarih boyunca toplumsal hareketlerin başarabildiklerine ve başaramadıklarına da değiniyor.
David S. Meyer'in, Ayrıntı Yayınları'nın İnceleme Dizisi kapsamında okurlarla buluşan kitabı Toplumsal Hareketler (Bazen) Nasıl Fark Yaratabilir?'i Türkçeye Zeynep Demir çevirdi.
Kitabında David S. Meyer, sıradan insanların dünyayı nasıl ve hangi şartlarda etkileyebileceğini, bazen işlerin neden plana uygun gitmediğini açıklıyor. Toplumsal hareketler literatürünü derinlemesine inceleyerek toplumsal hareketlerin ortaya çıkışını, devrim hareketleriyle arasındaki farkı ve aktivistlerin siyaseti, kültürü ve yaşam biçimini nasıl etkilediğini irdeliyor. Aktivistlerin oluşturduğu siyasi değişim anlatılarının ve bu anlatıların yaratabileceği etkinin üzerinde durarak son noktayı koyuyor. Örneğine çok rastladığımız toplumsal hareketleri inceleyerek protesto etmeye dönük siyasetin yapısı ile muhtemel sonuçlarına ışık tutuyor.
David S. Meyer Hampshire College'da edebiyat ve sosyal teori alanlarında lisans, Boston University'de siyaset bilimi alanında yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı. Toplumsal hareketler, siyasi sosyoloji ve kamu politikası alanlarıyla ilgilenmekte ve toplumsal hareketler ile ortaya çıktıkları siyasi bağlamlar üzerine çalışmalar yürütmektedir. University of California-Irvine'da sosyoloji, siyaset bilimi, kamu politikaları alanlarında dersler vermeye devam ediyor. Eserleri arasında bizzat kaleme aldığı The Politics of Protest: Social Movements in America, A Winter of Discontent: The Nuclear Freeze and American Politics; Valerie Jenness ve Helen Ingram ile birlikte editörlüğünü yaptığı Routing the Opposition: Social Movements, Public Policy, and Democracy in America bulunuyor.