Eğitim ve kültürün birlikte nasıl etkili bir şekilde çalıştığının en iyi örneklerini keşfetmek için dünya çapında yaptığı yolculuğunu kaleme alan Öğretmen, eğitim araştırmacısı ve uluslararası eğitim danışmanı Lucy Crehan, okul sistemlerinin uluslararası kıyaslamasına insan hikayelerini de dahil ederek dikkat çekici ve özgün bir çalışmaya imza atıyor. Dahiler Ülkesi, eğitimin nasıl iyileştirilebileceğiyle ilgilenen herkesin okuması gereken bir kitap…
The Economist dergisinin 'Crehan'dan üstün bir eser... Diğer ülkelerin nasıl öğrendiklerinden çıkarılacak çok şey olduğu fikrinin güçlü bir savunması,' değerlendirmesini yaptığı Dahiler Ülkesi, Türkiye'de Epsilon logosu ve Yeşim Öksüzoğlu'nun çevirisiyle yayımlandı.
Şehir merkezindeki bir okulda öğretmen olan Lucy Crehan, 'en iyi performans gösteren' eğitim sistemlerinden alındığı iddia edilen ancak sürekli değişen hükümet politikalarından bıkmıştı. Dünyada ilk sıralarda yer alan ülkelerin sınıflarında gerçekten neler olup bittiğini öğrenmeye karar verdi. Bu konuda daha da derine inmeye kararlı olan Crehan, Finlandiya, Japonya, Singapur, Şanghay ve Kanada'da kişisel bir eğitim yolculuğuna çıktı. Okullarda öğretmenlik yapıp kendini onların çok farklı kültürlerine kaptırdı. Okul hayatıyla ilgili çizelgelerde ve grafiklerde yer almayan şaşırtıcı gerçekleri keşfetti.
Dahiler Ülkesi, Lucy Crehan'ın dünya çapındaki yolculuğunu belgeliyor; deneyimlerini politika, tarih, psikoloji ve kültür araştırmalarıyla bir araya getirerek bu ülkelerden neler öğrenebileceğimize dair kapsamlı yeni bilgiler sunuyor. Crehan, dikkat çekici kitabında 'Bu ülkeler yüksek puanlara nasıl ulaşıyor? Başkaları onlardan ne öğrenebilir? Ve bu başarının bedeli nedir?' gibi sorulara yanıt arıyor.