Kurduğunuz iletişimlerde size karşı ne söylendiği durup durup düşündüğünüz, kendinizi üzgün ya da öfkeli hissetttiğiniz zamanlar var mı ? Siz kendinize alıngan diyenlerden misiniz ?
Uzman Psikolojik Danışman Şura Saka, 'Sevdiklerinizle ilişkilerinizde eleştirilmiş, reddedilmiş, anlaşılmamış hissettiğiniz anların olması olasıdır. Araştırmalara göre reddedilmiş hissetmek beyinde fiziksel ağrı yaşandığındaki bölgeleri aktive etmektedir. Yani reddedilmiş hissetmek, fiziksel acı yaşamakla eşdeğerdir' diyor ve şöyle devam ediyor:
'Bu süreçte kırgınlığınızla, hissettiğiniz acıyla ne yapıyorsunuz ? Bu yaşadığınız hisle birlikte kendinizi utanç halinde hissedip saklanıyor musunuz ? İçinizden bu benimle ilgili.. Ben hatalı, eksik, yetersiz olduğum için, belki de doğru anlayamadığım için diyor musunuz ? Bir süre sonra hiç sorun yok gibi iletişime devam edip tekrar ve tekrar aynı acıyı yaşıyor musunuz ? Ya da karşı tarafın size zarar vermek istediğini düşünerek ona karşı öfkelerinizi mi belirtiyorsunuz ? Sonrasında küsüp iletişimi bütünüyle sonlandırıyor musunuz ? Ya da yaşanan durumu belirtmekten kaçınarak iletişiminizde soğuk davranarak, trip atarak (mutfak dolaplarını sert kapatarak belki) karşı tarafın sizi anlamasını, duymasını umutsuzca bekliyor musunuz ?
Belki de karşı taraftan beklediğiniz tepkiyi asla alamayacağınızı düşündüğünüz bana 'alıngan/hassas' der diyerek bu hissi içinize gömerek iletişime devam ediyorsunuzdur. Yukarıda bahsedilen tüm yollarda kendinizin hassas/alıngan olduğunuzu düşünmenize neden olabilir. Temel arzunuzun görülmek, anlaşılmak olduğu ilişkilerde kafanızı karıştıran, canınızı sıkan konuyu kendi içinize gömmek ya da iletişimi keskin bir şekilde bitirmek sizi yalnız hissetmenize neden olabilir.'
Uzman Psikolojik Danışman Şura Saka, ''Kurduğunuz ilişkilerde bu konuda kendinizi ifade edebilmek, ifade edemiyorsanız neden ifade edemediğinizi keşfetmek ve bu konuda çalışmak alınganlığı ve kendinizi anlamanızda size yardımcı olacaktır' diyor.